0 / 0

BOTTEN QUIZ 1

De makkelijkste manier om anatomie te studeren. Leer de namen van de beenderen in Latijn, Nederlands en Engels.

Studeer Anatomie

Deze internetpagina helpt bij de studie van de anatomie van het menselijk lichaam. De pagina is gemaakt voor iedereen die is geïnteresseerd in gezondheidsstudies en biedt een leuke manier om de anatomie te leren.

Hoe werkt de pagina?

Het programma laat een gedeelte van het menselijk skelet zien. Een bot, of een groepje botten, is weergegeven in wit. De bedoeling is om in de lijst de goede naam van dit bot/deze botten aan te klikken. Je krijgt terugkoppeling om aan te geven of je het juiste antwoord hebt gekozen.

Effectieve studiemethode

Er zijn meer dan 50 afbeeldingen beschikbaar. Als je correcte antwoorden geeft, dan worden steeds andere botten weergegeven. De afbeeldingen en namen waar je problemen mee hebt, worden opnieuw gevraagd totdat je die ook kunt herinneren. Onderzoek heeft aangetoond dat de meest effectieve manier van studeren is wanneer informatie ongeveer 5 minuten na de eerste keer leren opniew wordt geleerd (en daarna na 1 dag). Het programma probeert daarom dezelfde vragen 5 minuten nadat ze goed beantwoord zijn nogmaals te stellen.